BIBLIOTECA MUNICIPAL DE SETÚBAL

Setúbal | Abril 2013 | Concurso

PT No projecto da Biblioteca Municipal de Setúbal procurámos criar um espaço permeável que funcionasse como uma extensão do espaço público. Pretendemos contrariar a ideia de vazio com uma grande massa edificada, atravessável e perfurada por pátios. Seguimos os fluxos pedonais da praça e no seu encontro criámos um um grande átrio a partir do qual se faz a transição entre cidade e objecto, pátio e biblioteca.

EN In the Setubal Library project we tried to create a flowing space as an extension of public space. We aim to contradict the idea of void by designing a massive perforated structure which we pass through or simply stand in. We used the already existing paths of the square and in the point of their intersection we create an atrium from which we can make the passage between city and object, between courtyard and library.   

Previous Image
Next Image